Getuigenissen

 
Getuigenis van Aurore > lezen
Aurore - Uitwisselingsstudente uit Wallonië

Zondag 28 augustus... In welk avontuur heb ik me gestort? Binnen enkele uren verlaat ik mijn vertrouwde omgeving. De minuten verstrijken en ik begin me meer en meer vragen te stellen bij mijn keuze. Het grote moment is aangebroken. Ik raap al mijn moed bijeen, brabbel enkele woorden en probeer zo goed mogelijk te antwoorden op alle vragen. En dan volgt het uur van de waarheid, mijn ouders vertrekken naar de Ardennen terwijl ik me naar Antwerpen begeef. Vanaf nu ben ik "de nieuwe" Louise, de oudste dochter van de familie... Dankzij de steun van mijn nieuwe gezin krijg ik elke dag een beetje meer zelfvertrouwen. Op school kan ik altijd rekenen op mijn vrienden. Ondanks de politieke spanningen en tegenstellingen in ons land voel ik me echt thuis in Vlaanderen!

 
Gastgezin - Lucie
Getuigenis van Lucie (gastmama van Mathéus)

Mathéus, een 17-jarige Braziliaanse uitwisselingsstudent, maakte een jaar lang deel uit van ons gezin terwijl onze 18-jarige dochter een jaar in Brazilië verbleef. Het was niet onze eerste verrijkende ervaring als gastfamilie. De sleutel tot succes? Dialoog, duidelijke afspraken en activiteiten met het ganse gezin. Het overige brengt hij mee: de nieuwsgierigheid, de open geest, de wil om ons beter te leren kennen en de wil om onze taal te leren. Zonder dit alles zou hij niet naar België gekomen zijn!

 
Getuigenis van Martine > lezen
Getuigenis van Martine (leerkracht van Etienne)

Ik had graag nog een afscheidswoordje uitgesproken voor Etienne, een Franstalige uitwisselingsstudent uit Waver die het 6de jaar in onze school gevolgd heeft. Hij kwam terecht in 6A, Economie - Moderne Talen. Het was een verrijkende ervaring voor beide partijen. Ten eerste omdat wij elkaars cultuur hebben leren appreciëren. Voor Etienne was vriendschap, muziek en af en toe fuiven heel belangrijk. Maar voor onze Vlaamse leerlingen is dat eigenlijk net hetzelfde. Ze vonden elkaar dus snel. Deze uitwisseling was ook interessant omdat we elkaars taal beter hebben leren spreken. Etienne spreekt vlot Nederlands, bijna zonder accent. Hij kent zelfs een beetje van het plaatselijk dialect! Maar wat wij vooral uit de klasgesprekken hebben begrepen is dat er aan de andere kant van de taalgrens jonge mensen wonen met een open geest waarmee je heel goed kan samenwerken en dat wisten velen onder ons niet. De mooiste ervaring was echter het feit dat we een boeiende persoon hebben leren kennen die steeds bereid was om zijn mening te geven en die door zijn vriendelijk karakter en zijn charme veel vrienden heeft gemaakt. 

 
Gastgezin - André en Martine
André en Martine + Louise (Waalse student)
 
Georgia - buitenlandse student
Georgia - buitenlandse student

Exchange begins with goodbye
To everything you know
Your friends and family there
To watch you as you go

Exchange is hard at first
Nothing familiar around
But slowly you will meet people
Find that common ground

Exchange becomes exciting
As you begin to understand
You will form "forever" friendships
In many a foreign land

Exchange is more than living
In a country overseas
It's an entire culture
It hands you the world’s keys

Exchange allows discoveries
Of places you never thought you'd see
You will grow within yourself
In places you never thought you'd be

Exchange is what you make it
It's more than you ever could expect
A time of oppurtunity and chance
A time to learn and to reflect

Exchange will change your life
And fly past before you realise
So savour every moment
Use it to make you wise

Exchange ends with goodbye
To everything you know
A world you've come to love
It's not easy to just go..........

BUT THE MEMORY REMAINS
FOREVER IN YOUR PAST
AN EXPERIENCE WORTH LIVING
WITH EFFECTS THAT WILL FOREVER LAST

nl 0 0 wep.be Voeg minstens 1 programma toe om de tool te gebruiken Programma toegevoegd aan de vergelijkingstool Je kan maximum 3 programma's vergelijken. Om er een toe te voegen, moet je eerst een programma verwijderen Je hebt dit programma al toegevoegd aan de vergelijkingstool Meer lezen Minder lezen